Welkom

 • Spiritualiteit

  Naar een van onze vrijwilligers-ontmoetingsdagen brachten we allemaal een tekst mee die ons inspireerde bij ons werk met migranten en vluchtelingen. De resultaten waren zo opmerkelijk dat we ze wilden delen op onze website. U vindt de teksten terug onder Spiritualiteit.
 • Alternatieven voor detentie

  Advies wetsvoorstel tot invoering van een verbod op opsluiting van minderjarigen Alternatieven voor detentie zijn de enige manier om te breken met de praktijk van administratieve detentie – waar deze na individueel onderzoek noodzakelijk blijkt – als de hoeksteen van het terugkeerbeleid. Terugkeerwoningen zijn het enige alternatief dat in (...)
 • Symbolische actie tegen het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen

  Op woensdag 27 juni heeft de Campagne “EEN KIND SLUIT JE NIET OP. PUNT.” een protestactie uitgevoerd tegen het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen met kinderen dat midden juli in Steenokkerzeel zal opengaan. Kinderen en hun ouders verzamelden zich op de Brusselse Vrijheidsplaats voor een symbolische actie die georganiseerd was door de (...)
 • Hervorming van de juridische tweedelijnsbijstand

  Het Grondwettelijk Hof schrapt de forfaitaire bijdrage maar de toegang tot de rechter blijft bezaaid met obstakels. Het arrest van het Grondwettelijk Hof van 21 juni 2018 dat de forfaitaire bijdrage in de juridische tweedelijnsbijstand ongrondwettelijk verklaart is een belangrijke overwinning voor de dertigtal verenigingen die in beroep gingen (...)
 • Oproep aan de federale regering : kinderen horen niet thuis in een gesloten centrum

  In enkele weken, of zelfs enkele dagen, zullen kinderen opnieuw opgesloten worden in een gesloten centrum in België. Wij, het middenveld, organisaties uit verschillende sectoren zoals o.a. onderwijs, jeugd, cultuur, sport en geloof, kunnen dit niet aanvaarden. Wij roepen onze regering vandaag op om deze grens niet te overschrijden en af te zien (...)