Welkom

 • Campagne Europese verkiezingen

  JRS-campagne rond de Europese verkiezingen in mei 2019 In de aanloop naar de Europese verkiezingen zal er tussen de verschillende politieke partijen weer fel worden gediscussieerd over de vluchtelingen die naar Europa komen. Dit jaar start het Europees Parlement zelf een initiatief om het grote publiek naar de stembus te krijgen. Aangezien (...)
 • Ontmoeting JRS met Kardinaal Jozef De Kesel

  Jesuit Refugee Service Belgium verwelkomde op 12 februari kardinaal Josef De Kesel in het Sint-Michielscollege, samen met tal van christelijk geïnspireerde partners uit de migratiesector. De medewerkers en vrijwilligers van JRS gaven een getuigenis over hun belangrijkste engagementen. Er werd ten eerste de aandacht gevestigd op de verhardende (...)
 • Spiritualiteit

  Naar een van onze vrijwilligers-ontmoetingsdagen brachten we allemaal een tekst mee die ons inspireerde bij ons werk met migranten en vluchtelingen. De resultaten waren zo opmerkelijk dat we ze wilden delen op onze website. U vindt de teksten terug onder Spiritualiteit.
 • Alternatieven voor detentie

  Advies wetsvoorstel tot invoering van een verbod op opsluiting van minderjarigen Alternatieven voor detentie zijn de enige manier om te breken met de praktijk van administratieve detentie – waar deze na individueel onderzoek noodzakelijk blijkt – als de hoeksteen van het terugkeerbeleid. Terugkeerwoningen zijn het enige alternatief dat in (...)