Welkom

 • JRS-B News Lente 2018

  In dit nummer : Soedan, nog maar eens – CNCD-11.11.11 : Voor een rechtvaardig migratiebeleid – SeTIS, meer dan zomaar een vertaaldienst – „ Waarom ik ervoor gekozen heb om vrijwilliger te worden bij JRS Belgium“ – En als u ook eens vrijwilliger voor JRS Belgium zou worden – Bij JRS kan men ook feesten – Over deuren (...)
 • Manifestatie voor een rechtvaardig migratiebeleid

  Op woensdag 13 december om 17u, aan de vooravond van de Europese Top, willen we het roer van Europa omgooien. Europa duwt de grenzen van het aanvaardbare steeds verder, maakt zo van de Middellandse Zee een kerkhof en van de landen in het Zuiden haar grenswachters, ook al zijn het dictatoriale regimes, zoals Soedan. Wij willen een ander (...)
 • Geen misdaad begaan, wel opgesloten ?

  Mag iemand die geen misdrijf heeft gepleegd zomaar worden opgesloten ? Dat gebeurt op grote schaal in België : jaarlijks worden duizenden mannen en vrouwen, louter op basis van hun verblijfssituatie, opgesloten in gesloten centra. Het is een belangrijk instrument om migratie in België te organiseren. De vrijheid van beweging is niettemin een (...)
 • "I Get You" wil u spreken

  Het leven van één persoon veranderen I Get You belicht gemeenschapsvormende initiatieven. Met het project I Get You hebben we tal van initiatieven in kaart gebracht, die een werk van onschatbare waarde verrichten om een samenleven op te bouwen met migranten. Het rapport met de verzamelde informatie, uw getuigenissen en voorstellen (...)