Welkom

 • Symbolische actie tegen het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen

  Op woensdag 27 juni heeft de Campagne “EEN KIND SLUIT JE NIET OP. PUNT.” een protestactie uitgevoerd tegen het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen met kinderen dat midden juli in Steenokkerzeel zal opengaan. Kinderen en hun ouders verzamelden zich op de Brusselse Vrijheidsplaats voor een symbolische actie die georganiseerd was door de (...)
 • Hervorming van de juridische tweedelijnsbijstand

  Het Grondwettelijk Hof schrapt de forfaitaire bijdrage maar de toegang tot de rechter blijft bezaaid met obstakels. Het arrest van het Grondwettelijk Hof van 21 juni 2018 dat de forfaitaire bijdrage in de juridische tweedelijnsbijstand ongrondwettelijk verklaart is een belangrijke overwinning voor de dertigtal verenigingen die in beroep gingen (...)
 • Oproep aan de federale regering : kinderen horen niet thuis in een gesloten centrum

  In enkele weken, of zelfs enkele dagen, zullen kinderen opnieuw opgesloten worden in een gesloten centrum in België. Wij, het middenveld, organisaties uit verschillende sectoren zoals o.a. onderwijs, jeugd, cultuur, sport en geloof, kunnen dit niet aanvaarden. Wij roepen onze regering vandaag op om deze grens niet te overschrijden en af te zien (...)
 • JRS-B News Zomer 2018

  In dit nummer : Jaarvergadering van JRS Europe in Belgrado - De rechten van het kind in de terugkeerprocedures - Het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen - De ooievaar Downloaden
 • Ons jaarsverslag 2017

  Ga door ons jaarsverslag en ontdek de hoogtepunten van onze activiteiten in 2017 : Sensibilisering : we bereikten 2000 personen met onze acties, wat 4 keer meer is dan in 2016 Bundeling van goede praktijken van het vergezellen van migranten in ons projet I Get You Begeleiding door onze bezoekers van meer dan 500 gedetineerden in (...)