Welkom

 • "Ik kan het leven van één persoon veranderen.”

  Perscommuniqué - Brussel, 20 juni 2017 Het geïmproviseerde vluchtelingenkamp in het Maximiliaanpark in 2015 was een keerpunt. Veel Belgen besloten dat ze zich wilden inspannen om een waardige en effectieve opvang van vluchtelingen mogelijk te maken. Sindsdien groeit een nieuw veld van vrijwilligersinitiatieven in ons land. Met het project I (...)
 • Lea Verstricht : Van verontwaardiging naar JRS

  De inspiratiebronnen van JRS Belgium fascineerden Lea Verstricht. Lea schreef voor het interdisciplinair kennislabo IKKS een rapport over de kracht van traditie in de werking van JRS Belgium. Traditie beschouwt zij als een levende praktijk : ‘Een traditie die zich niet (…) vertaalt als een kracht voor de dag van vandaag, verliest haar waarde en (...)
 • Middenveld vecht inperking van juridische bijstand aan voor grondwettelijk hof

  Op dinsdag 17 januari hebben een twintigtal organisaties uit het brede middenveld (organisaties die werken rond mensenrechten, jeugdrecht, vreemdelingenrecht, tegen armoede en discriminatie…)* een beroep ingediend bij het Grondwettelijk Hof tegen de wet van 6 juli 2016 over de hervorming van de juridische bijstand. Juridische bijstand (...)
 • Telefonische bereikbaarheid JRS-B

  Door een aanhoudende technische storing is JRS Belgium moeilijk bereikbaar via de vaste telefoonlijn. Wil je ons contacteren ? Onze bezoekers zijn beschikbaar via hun mobiele telefoons. Je vindt hun GSM-nummers hier terug. Stuur een email naar info@jrsbelgium.org. Onze excuses voor het ongemak (...)