Welkom

  • "I Get You" wil u spreken

    Het leven van één persoon veranderen I Get You belicht gemeenschapsvormende initiatieven. Met het project I Get You hebben we tal van initiatieven in kaart gebracht, die een werk van onschatbare waarde verrichten om een samenleven op te bouwen met migranten. Het rapport met de verzamelde informatie, uw getuigenissen en voorstellen (...)
  • "Ik kan het leven van één persoon veranderen.”

    Perscommuniqué - Brussel, 20 juni 2017 Het geïmproviseerde vluchtelingenkamp in het Maximiliaanpark in 2015 was een keerpunt. Veel Belgen besloten dat ze zich wilden inspannen om een waardige en effectieve opvang van vluchtelingen mogelijk te maken. Sindsdien groeit een nieuw veld van vrijwilligersinitiatieven in ons land. Met het project I (...)
  • Lea Verstricht : Van verontwaardiging naar JRS

    De inspiratiebronnen van JRS Belgium fascineerden Lea Verstricht. Lea schreef voor het interdisciplinair kennislabo IKKS een rapport over de kracht van traditie in de werking van JRS Belgium. Traditie beschouwt zij als een levende praktijk : ‘Een traditie die zich niet (…) vertaalt als een kracht voor de dag van vandaag, verliest haar waarde en (...)